چه توانایی باعث شده تا سوسری زنده بماند؟!

چه توانایی در سوسری ها باعث شد که آنها تا الان زنده بمانند اما دایناسورها نه؟!

از سازگاری و مقاومت این حشرات همین بس که آنها در طول 250 میلیون سال اخیر تغییر ساختاری چندانی نکرده اند و در این زمان، شاهد انقراض گروه های مهمی از موجودات زنده از جمله دایناسورها روی کره زمین بوده ایم.

سوسری ها خود را به هر جایی که انسان ها حضور دارند می­رسانند. این رسیدن ممکن است از طریق فاضلاب، لوله ها و یا شیر آب به توالت شما باشد و شما را غافلگیر کنند.

اما سوسری ها چگونه می­توانند به راحتی وارد این مکان ها شوند؟! سوسری ها از طریق دهان نفس نمی­کشند بلکه اکسیژن را از طریق روزنه ها و یا سوراخ هایی که در قفسه سینه وجود دارد وارد بدن خود می­کنند. البته این موجودات وقتی نیاز به اکسیژن کم باشد، روزنه های (اسپیراکل ها) خود را می­بندند. این روند میزان از دست دادن آب را تنظیم می­کند بنابراین از دفع آب اضافی بدن خود جلوگیری می­کنند.

برخی از انواع سوسری ها می­توانند شنا کنند اما نه به روشی که شما انتظار دارید. سوسری ها از نظر فنی شناگر نیستند اما مطمعنا می­توانند زیر آب زنده بمانند و از آن عبور کنند. آنها واقعا بدن سبکی دارند و به جای شنا فقط روی آب شناورند.

سوسری ها به راحتی روزنه های اطراف بدن خود را می­بندند تا هیچ آبی نتواند به بدن آنها وارد شود و سپس از فاضلاب ها و یا هر جای غیر قابل نفوذ عبور می­کنند. علاوه بر شنا کردن این موجودات جان سخت می­توانند در زیر آب به مدت طولانی نفس خود را نگه دارند اما نمی­توانند در زیر آب نفس بکشند.

حتما تا به حال شنیده اید که مرغی که سرش را بریده بودند، بدون سر در حال دویدن بوده است! این موضوع برای سوسری ها هم صدق می­کند. سوسری ها حتی بدون سر می­توانند زنده باشند اما هر لحظه به انتظار مرگ می­نشینند چون بدون دهان نمی­توانند آب بنوشند. در حالت عادی هم، آنها تا یک هفته بدون آب و یک ماه بدون غذا می­توانند زنده بمانند. آنها با همین ویژگی های منحصر بفرد خود میلیون ها سال زنده مانده اند توجه داشته باشید که در طی این میلیون ها سال دایناسورها تلف شدند اما سوسری ها خیر!

علاوه بر ویژگی های خاصی که به آنها اشاره شد به نظر می­رسد اسکلت های بیرونی پشت آنها سفت و سخت باشند، اما در واقع انعطاف پذیر و شکل پذیر هستند. این ویژگی به سوسری ها اجازه می­دهند از شکاف های نازک عبور کنند و بتوانند غذا و گرما را پیدا کنند و به سمت خانه های شما رهسپار شوند.

تهیه شده در واحد تحقیق و توسعه شرکت کنترل آفات ورسا صنعت سبز

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *