پشه آنوفل، رتبه اول خطرناک ترین حشره در جهان!

اگر به طور اتفاقی در گوگل مرگبارترین و یا خطرناک ترین موجود را در جهان جستجو کردید، خواهید دید لیستی از کوسه ها، شیرها، مارها و حتی انسان ها را به شما نشان می­دهد که در راس این رتبه بندی پشه ها به عنوان قاتلین خطرناک به چشم می­ خورند.

بیل گیتسBill gates به جمله ای اعتقاد دارد و آن این است که پشه ها نسبت به کوسه ها در هر روز تعداد بیشتری از انسان ها را در طی صد سال میتوانند بکشند. تحقیقات نشان می­دهد توانایی چشمگیر آنها در انطباق با محیط های جدید، تولید مثل زیاد و سریع ، مقاومت در برابر حشره کش های خاص و تغییر عادات غذایی برای زنده ماندن در برابر روش ها مختلف کنترل به این خطرناک بودن آنها دامن زده است.

پشه ها توانایی حمل و گسترش کشنده ترین بیماری ها را بیش از هر ناقل دیگری در این سیاره دارند. به همین خاطر رتبه اول را به عنوان کشنده ترین موجود در دنیای حشرات دارند. بیماری های منتقل شونده از طریق ناقلین چندین میلیون انسان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و سالانه میلیون ها نفر را به کام مرگ می­کشاند. آنها نه تنها تهدیدی مرگبار برای انسان به حساب می­آیند، بلکه همچنین تعداد زیادی از حیوانات مانند دوزیستان، خرگوش، سنجاب و پستانداران را درگیر می­کنند و باعث اپیدمی های جدیدی در دهه های اخیر شده اند.

بیماری های ایجاد شده توسط حشرات آلوده به میکروارگانیسم های ایجاد کننده بیماری ( تک یاخته ها، ویروس ها)،  هنگام تغذیه از خون یک میزبان آلوده منتقل می­شوند. وقتی این ناقل آلوده در یک زمانی دیگر بخواد دوباره تغذیه کند، عاملی که باعث عفونت می­شود را به میزبانی جدید منتقل خواهد کرد. از بیماری های ایجاد شده توسط یک پشه کوچک می­توان به زیکا، ویروس تب زرد، ویروس چیکونگونیا و انگل هایی نظر پلاسمودیوم که عامل ایجاد کننده بیماری مالاریا است اشاره کرد.

مالاریا کشنده ترین بیماری منتقل شونده از طریق ناقلین است که توسط چندین گونه مختلف از پشه های آنوفل منتقل می­شود و 40 درصد از جمعیت جهان را درگیر می­کند. پشه های ماده برای تولید و تکامل تخم های خود به تغذیه از خون میزبان نیازمند هستند. انگل پلاسمودیوم موجود در بدن پشه، از طریق نیش از یک میزبان انسانی به میزبان دیگر منتقل می­شوند.  تخمین زده می­شود که این بیماری بیش از 400000 نفر در سال که عمدتا کودکان زیر 5 سال آفریقایی هستند را بکشد. در آفریقا مهمترین گونه ای که مالاریا را در مناطق روستایی گسترش می­دهد، پشه (Anophel gambiae (Diptera: Culicidae  است. اما امروزه در محیط های شهری آسیایی گونه دیگری با نام Anophel stephensi  با زندگی ما انسان ها سازگار شده است.

همانطور که همه ما می­دانیم نیش پشه به طور عادی هم برای ما یک دردسر واقعی محسوب می­شود. حالا اگر این نیش کشنده ترین بیماری ها را ایجاد کند تهدیدی بزرگ برای درصد زیادی از جمعیت جهان به حساب می­آیند.

تهیه و تدوین در واحد تحقیق و توسعه شرکت ورسا صنعت سبز

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *