همه چیز در مورد واکسن کرونا

چه واکسنی شرایط واکسناسیون را دارد

کشورهای مختلف واکسن کوید-19 را ساخته یا دارند می سازنند و اکثر آن ها مجوزهای لازم را گرفته و این بیماری در حال واکسناسیون در کشورهای مختلف می باشد. چیزی که در مورد هر واکسن اهمیت دارد میزان ایمنی آن و نداشتن عوارض یا ایجاد حداقل عوارض برای فرد دریافت کننده می باشد. سازمان جهانی بهداشت در حال همکاری با تمام شرکت ها جهت بررسی ایمنی لازم واکسن های آن ها می باشد.

محل تزریق واکسن کوید-19

محل تزریق مناسب برای تزریق عضلات دلتوئید بازو هست هر چند تزریق به عضلات باسن تاثیری در کاهش اثر واکسن ندارد اما ممکن است باعث ایجاد عارضه و درد در باسن شود.

ساختار انواع واکسن ها

برخی از واکسن های COVID-19 ویرس تضیف شده می باشد و برخی با روشی تولید شده اند که از  RNA پیام رسان (mRNA) استفاده شده است. فناوری واکسن mRNA برای بیش از یک دهه مورد مطالعه قرار گرفته است ، از جمله در تولید واکسن های زیکا ، هاری و آنفلوانزا، این واکسن ها ویروس زنده نیستند و فقط از بخشی از اطلاعات ژنتیکی ویروس در تهیه واکسن استفاده گردیده است.

مزایای و عوارض واکسن

مزایای واکسن های کوید-19 بیشتر از معایب آن می باشد. بیشترین خطر گزارش شده التهاب های قلب می باشد که آن هم در محدود افرادی که رخ می دهد با تحت درمان قرار گرفتن برطرف می شود پس هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

پارامترهای بررسی شده جهت ایمنی واکسن که توسط سازمان جهانی بهداشت بررسی شده

پارامترهای بررسی شده  شامل افراد با طیف سنی گسترده ، هر دو جنس ، قومیت های مختلف و کسانی که دارای شرایط خاض پزشکی مانند فشار خون بالا است. دیابت؛ آسم؛ بیماری ریوی ، کبدی یا کلیوی. و عفونتهای مزمن پایدار و کنترل شده هستند. آزمایش شده اند. واکسن ها در همه جمعیت از سطح بالایی از اثرات برخوردارو ایمن و موثر هستند.

واکسن کوید-19 برای کودکان

اثرات واکسن بر روی کودکان در حال بررسی هست اما هنوز نتایج کاملی بدست نیامده.

واکسناسیون در ایران

واکسیناسیون کرونا در ایران از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ آغاز شده است. به گزارش خبرگزاری ایمنا تاکنون 15 تیر ماه مجموعاً چهار میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۷۶ نفر دوز اول واکسن و نفر دو میلیون و ۱۷ هزار و ۸۰۹ نفردوز دوم نیز دریافت نموده اند.

به گفته همان خبرگزاری در حال حاضر واکسن تزریقی در کشور واکسن اسپوتنیک روسی و سینوفارم چینی است و مقرر شده است به زودی با تولید انبوه واکسن داخلی واکسیناسیون کرونا در کشور به تعداد مطلوبی برسد.

نویسنده: محمد خسروی برازجانی

منابع

  1. سایت سازمان جهانی بهداشت (WHO)
  2. سایت مرکز کنترل بیماری ها (CDC)
  3. دنیای اقتصاد
  4. خبرگزاری ایمنا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *